Skip to main content

VRF Systeem
Variable Refrigerant Flow

VRF-systemen zijn complexe airconditioningsystemen die gebruik maken van een koelmiddel dat tussen binnen- en buitenunits circuleert. Ze kunnen zowel verwarmen als koelen en zijn ideaal voor grote gebouwen vanwege hun energie-efficiëntie en flexibiliteit.

Groen Klimaat Techniek

Wat is een VRF-systeem?

Een VRF-systeem (Variable Refrigerant Flow) biedt een flexibele oplossing voor zowel het koelen als verwarmen van lucht. Dit systeem kan zijn capaciteit variëren, waardoor het efficiënt energie verbruikt. Vaak wordt een VRF-systeem gekoppeld aan een WTW-unit (WarmteTerugWin-unit) voor optimale energiebesparing. Hierdoor wordt niet alleen het binnenklimaat verbeterd, maar ook het energieverbruik geminimaliseerd.

Individuele regelbaarheid en hoog comfort 

Een VRF-systeem van een gerenommeerde fabrikant biedt bovendien individuele regelbaarheid, wat resulteert in een hoog comfortniveau met een laag energieverbruik. De inblaastemperatuur wordt aangepast aan de specifieke behoeften van elke ruimte, wat zorgt voor optimale energie-efficiëntie. Er zijn zelfs VRF-systemen die meer dan 100 binnendelen in één gebouw kunnen bedienen, waardoor ze geschikt zijn voor zowel kleine als grote installaties. 

Wat is een VRF-systeem en hoe werkt het?

Wat zijn de voordelen van een VRF-systeem?

Een VRF-systeem biedt tal van voordelen, waaronder: 

  • Flexibiliteit: Het kan zowel koelen als verwarmen. 
  • Energiebesparing: Door de variabele capaciteit en koppeling aan een WTW-unit wordt het energieverbruik geminimaliseerd. 
  • Comfort: Individuele regelbaarheid zorgt voor een optimaal binnenklimaat in elke ruimte. 
  • Schaalbaarheid: Geschikt voor zowel kleine als grote gebouwen, met systemen die meer dan 100 binnendelen kunnen bedienen.

Hoe wordt een VRF-systeem geïnstalleerd en onderhouden?

offerteaanvragen voor airconditioning installatie in Amsterdam, Voorschoten, Wassenaar, Oegstgeest, Katwijk, Rijnsburg, Den Haag, Zoetermeer, Haarlem, Leidschendam, Rotterdam of Utrecht?

Prijs opvragen?

Voor advies of een vrijblijvende offerte kunt je direct contact met ons opnemen. Wij informeren jou graag en bespreken de mogelijkheden voor het installeren van een airco bij jou.