Skip to main content

SATELLIET SYSTEEM
AIRCONDITIONING

Een Satelliet airco-systeem is een centraal klimaatbeheersingssysteem dat een netwerk van luchtkanalen gebruikt om de temperatuur en luchtvochtigheid in een gebouw te reguleren. Dit systeem zorgt op een efficiënte manier voor een comfortabel binnenklimaat.

Groen Klimaat Techniek

Satelliet Airco-systeem: Efficiënte Klimaatbeheersing 

Een Satelliet airco-systeem is een centraal klimaatbeheersingssysteem dat gebruikmaakt van een netwerk van luchtkanalen om de temperatuur en luchtvochtigheid in een gebouw te regelen. Dit systeem biedt een efficiënte manier om een comfortabel binnenklimaat te handhaven. 

Belangrijkste Componenten en Werking 

De belangrijkste componenten van een satelliet airco-systeem zijn de binnenunit, buitenunit, het kanaalnetwerk, luchtroosters en de thermostaat. Elk van deze onderdelen speelt een cruciale rol in de werking van het systeem. De binnenunit zuigt de binnenlucht aan, koelt of verwarmt deze, en stuurt het vervolgens via het kanaalnetwerk naar verschillende delen van het gebouw. De thermostaat zorgt voor automatische temperatuurregeling op basis van vooraf ingestelde waarden, wat zorgt voor een consistent en comfortabel binnenklimaat. 

Wat zijn de voordelen van een satelliet airco-systeem?

Hoe wordt een satelliet airco-systeem geïnstalleerd?

De installatie van een satelliet airco-systeem vereist gespecialiseerde kennis en ervaring. Het proces omvat het plaatsen van een binnenunit, buitenunit en een netwerk van luchtkanalen door het gebouw. Daarnaast worden luchtroosters geïnstalleerd voor luchttoevoer en -afvoer. De thermostaat wordt geïnstalleerd op een strategische locatie voor optimale temperatuurregeling. Het is aan te raden om een gecertificeerde installateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat het systeem correct en efficiënt wordt geïnstalleerd. 

Hoe onderhoud ik een satelliet airco-systeem?

offerteaanvragen voor airconditioning installatie in Amsterdam, Voorschoten, Wassenaar, Oegstgeest, Katwijk, Rijnsburg, Den Haag, Zoetermeer, Haarlem, Leidschendam, Rotterdam of Utrecht?

Prijs opvragen?

Voor advies of een vrijblijvende offerte kunt je direct contact met ons opnemen. Wij informeren jou graag en bespreken de mogelijkheden voor het installeren van een airco bij jou.