Skip to main content

VLOER UNIT
AIRCONDITIONING

Een airco vloer unit is een type airconditioning waarbij de binnenunit op of net boven de vloer wordt geplaatst, doorgaans op dezelfde hoogte als een radiator.

Groen Klimaat Techniek

Ruimtebesparende en Discrete Klimaatbeheersing ?

Een airco vloermodel is een type airconditioning waarbij de binnenunit op de vloer wordt geplaatst of net boven de vloer wordt opgehangen, meestal ter hoogte van een radiator. Dit ontwerp is bedoeld om zo min mogelijk op te vallen en zo weinig mogelijk ruimte in te nemen, waardoor het een discrete en efficiënte oplossing biedt voor klimaatbeheersing in diverse omgevingen. 

Voor moderne ruimtes 

Bij een vloermodel wordt warme lucht onderaan het apparaat opgenomen en wordt koele lucht bovenaan afgegeven. In het geval van een split of multi-split unit wordt er een buitenunit gebruikt die op een plat dak staat of aan de gevel wordt bevestigd. Deze configuratie zorgt voor een effectieve en gerichte luchtcirculatie, wat bijdraagt aan een comfortabel binnenklimaat zonder in te boeten aan esthetiek of ruimte. 

Wat zijn de voordelen van een airco vloermodel?

Waar kan een airco vloermodel worden toegepast?

Een airco vloermodel is ideaal voor gebruik in: 

  • Huizen: Voor een discrete en effectieve klimaatbeheersing zonder veel ruimte in te nemen.
  • Kantoren: Waar een comfortabele werkomgeving belangrijk is, zonder dat de airco prominent aanwezig is.
  • Kleine ruimtes: Zoals slaapkamers of studeerkamers, waar ruimte beperkt is maar een goede luchtcirculatie gewenst is.

Hoe wordt een airco vloermodel geïnstalleerd en onderhouden?

offerteaanvragen voor airconditioning installatie in Amsterdam, Voorschoten, Wassenaar, Oegstgeest, Katwijk, Rijnsburg, Den Haag, Zoetermeer, Haarlem, Leidschendam, Rotterdam of Utrecht?

Prijs opvragen?

Voor advies of een vrijblijvende offerte kunt je direct contact met ons opnemen. Wij informeren jou graag en bespreken de mogelijkheden voor het installeren van een airco bij jou.